De KNVB zoekt nog naar een nieuwe datum voor het restant van de wedstrijd tussen AZ en NEC. De vijf minuten extra tijd die nog op de klok stonden worden uitgespeeld, maar het is voor de voetbalbond een flinke puzzel om een nieuwe datum te vinden voor het restant van het duel.

Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd stortte Bas Dost ineen. De wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd en na een gesprek tussen de aanvoerders en trainers van beide ploegen en de scheidsrechter, werd besloten niet verder te spelen. Dost gaf later op de avond een update vanuit het ziekenhuis waarin hij vertelde dat het goed met hem ging.

Omdat NEC komende donderdag tegen Roda JC aantreedt in de KNVB Beker en AZ de weken daarna op donderdag speelt voor de Conference League, is het voor de KNVB een lastige klus om een geschikte datum te vinden om de vijf minuten resterende speeltijd in te halen. “Het vinden van een geschikte datum is nog een hele puzzel, omdat het druk is op de voetbalkalender. We kijken vandaag verder, maar ik verwacht pas in de loop van deze week duidelijkheid daarover”, vertelt een woordvoerder van de voetbalbond aan De Gelderlander.

Dan zal er ook meer duidelijk worden over eventueel publiek bij het restant. De woordvoerder verwacht dat er ‘gewoon’ toeschouwers bij mogen zijn, aangezien het duel niet is gestaakt vanwege ongeregeldheden van de fans.

Foto: Orange Pictures