AZ – NEC is zondagavond gestaakt na een heftige situatie met Bas Dost. In de laatste paar minuten ging de spits naar de grond en het zag er ernstig uit. Daarna is besloten om de wedstrijd niet verder te spelen. De stand was toen 1-2 in het voordeel van NEC.

De middag begon nog zeer goed voor Dost. De boomlange spits schoot NEC op fantastische wijze op voorsprong. Niet veel later gaf hij de assists op de 0-2 van Magnus Mattsson. De Nijmegenaren speelden een sterke eerste helft, maar na de rust was het AZ dat zijn klasse liet zijn. Wie anders dan Vangelis Pavlidis maakte de aansluitingstreffer en de thuisploeg ging daarna op zoek naar de gelijkmaker.

De extra tijd van het duel ging bijna in toen Dost uit het niets ineenstortte. Scheidsrechter Jeroen Manschot liet AZ eerst nog doorspelen, maar de spelers die bij de spits in de buurt stonden zagen gelijk dat het foute boel was. Het zag er ernstig uit en de spelers vormde een haag om hem heen. De wedstrijd werd daarna gestaakt. Dost was bij kennis toen hij het veld verliet. Er moeten nog vijf minuten gespeeld worden. Wanneer dat gaat gebeuren is nog onbekend.

In het kort

Wedstrijdverloop
11′ 0-1, Dost
31′ 0-2, Mattsson
57′ 1-2, Pavlidis

Geel: Van Wermeskerken (NEC)

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara (72′ Kasius), Bazoer, Penetra (46′ Martins Indi), Wolfe; Clasie, De Wit, Mijnans (46′ Goudmijn); Lahdo (72′ Odgaard), Pavlidis, Van Brederode (46′ Van Bommel).
Opstelling NEC: Cillessen; Van Wermeskerken (87′ Arts, Ross, Verdonk; Baas; Hoedemakers, Mattsson, Proper; Olden Larsen (61′ Schöne), Dost, Hansen (61′ Tavsan).

Aantal toeschouwers: 18.773
Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Foto’s Orange Pictures