Aankomende donderdag staat het inhaalduel AZ – NEC op het programma. Waar de spitspositie bij NEC nog opgevuld moet gaan worden, staat bij AZ normaliter Evangelos Pavlidis in de punt. De Griek viel zondag echter uit in het duel van AZ tegen Cambuur en moet mogelijk even aan de kant blijven.

“Hij voelde in zijn rechterbeen, nét iets boven zijn voet, iets knappen”, vertelde AZ-trainer Pascal Jansen tegen VI. De trainer houdt er ernstig rekening mee voorlopig niet te kunnen beschikken over Pavlidis. “Hij heeft pijn en we zullen moeten kijken wat de schade is”, aldus Jansen. “De eerste signalen waren in ieder geval niet prettig.” Pavlidis is op dit moment topscorer bij AZ met twee goals. Vorig seizoen was hij ook belangrijk met zestien goals in 33 duels.

Verder is Jens Odgaard, een andere optie in de spits, ook nog een twijfelgeval. De vleugelaanvaller, die vorig seizoen furore maakte bij RKC, maakte zondag tegen Cambuur zijn rentree. Hij kreeg een flinke charge te verduren van Jamie Jacobs. Riechedly Bazoer en Jesper Karlsson missen het duel vrijwel zeker. Beide spelers zijn al langere tijd geblesseerd, Karlsson maakte nog geen enkele speelminuut dit seizoen. AZ kent desondanks een beste start van het seizoen met negen punten uit drie duels en plaatsing voor de Conference League vanuit de derde voorronde.

Foto: Rob Koppers