Anthony Musaba gaat komend seizoen waarschijnlijk niet voor AS Monaco spelen. De Franse club is van plan om de negentienjarige aanvaller ervaring op te laten doen in België. L’Equipe, de grootste sportkrant van Frankrijk, meldt dat Musaba op de nominatie staat om te worden verhuurd aan Cercle Brugge.

Een verhuur aan Cercle Brugge komt bepaald niet uit de lucht vallen, want de club is eigendom van AS Monaco. Sinds de overname in 2017 kwamen al meer dan twintig spelers op huurbasis over naar de Belgische club. Monaco houdt sowieso wel van het uitlenen van spelers. Alleen al afgelopen seizoen vertrokken twintig spelers tijdelijk bij de Monegasken.

Musaba houdt rekening met een verhuur, zei hij eerder tegen de NOS: " Ik krijg de kans om me te ontwikkelen de komende jaren. Ik heb veel vertrouwen in mezelf en weet dat ik ga slagen. Daar heb ik de kwaliteiten voor. En dan hoopt Monaco me uiteindelijk weer te kunnen verkopen. Mijn doel in het eerste jaar is om zo veel mogelijk minuten in het eerste te maken. Het zou kunnen dat Monaco me gaat verhuren, maar ik mag me in de voorbereiding eerst bewijzen."

Foto: Rob Koppers