NEC won vrijdag met moeite van het stugge Telstar. Toen in de tweede helft Sjoerd Ars inviel, werd het gelijk een stuk beter van de kant van NEC. De topscorer van de Jupiler League zag wat er in de eerste vijfenveertig minuten verkeerd ging.
"De eerste helft was vrij matig, laag baltempo, weinig energie. Het leefde niet echt. In de tweede helft start je goed en scoor je gelijk. Maar we moeten de kansen natuurlijk eerder afmaken. Er zijn nog wel een paar dingen die beter kunnen."
Met nog negen wedstrijden te gaan, lijkt het kampioenschap NEC niet meer te kunnen ontgaan, maar binnen NEC wordt daar vaak omslachtig over gedaan. Ars is echter ‘straight to the point’. "We zijn er nog niet, maar we zijn een mooi eind op weg. Het moet gek lopen, willen wij geen kampioen worden. Ik durf dat gewoon te zeggen. Als je ziet hoe we het hele seizoen gespeeld hebben en hoeveel punten we los staan en met hoeveel punten we elke wedstrijd winnen, dan mag je nu toch wel concluderen dat je kampioen gaat worden."

Toch ziet de spits ook dat het, met zo veel punten voorsprong, niet meer met zo veel schwung gebeurd als in het begin van het seizoen. "Het is de laatste wedstrijden voetballend wel wat minder. Voetballend houdt het niet te wensen over, maar we hebben dan wel genoeg kwaliteit om weinig tot niks weg te geven en gewoon de doelpunten te blijven maken."
Ars was de afgelopen twee wedstrijden geblesseerd en begon ook nu niet in de basisopstelling. Het was volgens Ars wel gekund. "Ik was vandaag in principe al fit. Ik ga er vanuit dat ik maandag weer in de basis sta, als ik geen reactie krijg in mijn enkel."

Dan is namelijk de spannendere wedstrijd tegen nummer vier FC Volendam. "Maandag komt er een wedstrijd waarin twee elftallen aanvallen. Dat laat Volendam al het hele seizoen zien. Voordeel is dat wij dan ook meer ruimte krijgen", aldus Ars, die hoopt op weer een overwinning. "Het zou gewoon fantastisch zijn als we thuis dit seizoen alle wedstrijden winnen."
Foto: Rob Koppers