Het was een opmerkelijke transfer woensdag. Sjoerd Ars verruilde NEC voor NAC Breda, terwijl hij vorig seizoen nog topscorer was bij de Nijmegenaren. Op Radio 1 gaf hij meer duidelijkheid over de totstandkoming van de transfer.

“Het is heel snel gegaan. Er is binnen de club een bepaalde denkwijze over de speelwijze. Die is blijkbaar dusdanig veranderd dat het voor mij lastig zou worden. Op zo’n moment ga je naar andere opties kijken. Toen kwam NAC redelijk snel om de hoek kijken. Die hebben vrij daadkrachtig gehandeld.”

Ars past dus eigenlijk meer bij het NEC van vorig seizoen dan het NEC van dit seizoen. “Dat kun je wel stellen, ja. Ik pas meer bij een ploeg met een aanvallende speelstijl. Dat was vorig seizoen, een fantastisch seizoen, ook voor mij persoonlijk. De eerste insteek was om dat dit seizoen voort te zetten en om dus ook aanvallend te gaan voetballen. Maar blijkbaar wordt er nu anders over nagedacht. Dan gebeuren dit soort dingen in de voetballerij. Dan moet je verder kijken.”

Nu de competitie al begonnen is, lijkt het vreemd dat NEC nu pas aan Ars liet weten dat hij eigenlijk niet in het plaatje past. “Het is vreemd in de zin dat ze de afgelopen weken een aantal aanbiedingen hebben afgeslagen omdat de biedingen te laag waren en de club me ook gewoon niet wilde laten gaan. Dat is nu ineens anders. Maar aan de andere kant, het blijft de voetballerij. Daarin gebeuren dit soort dingen. No hard feelings.”