De topscorer van de Jupiler League was maandagavond weer belangrijk voor NEC. Tegen Jong PSV scoorde Sjoerd Ars drie keer, nadat hij in de voorgaande zes duels slechts een keer tot scoren kwam. “Die doelpunten blijven wel komen, daar maak ik me niet zo druk om", aldus Ars tegenover ForzaNEC.nl. NEC won mede dankzij Ars met 5-2.
Ars was vooral blij met de teamprestatie tegen Jong PSV. “We hebben vandaag als team heel goed gespeeld. Dat is als spits alleen maar lekker. Dan moet je ervoor zorgen dat je er staat als je kansen krijgt en ze ook afmaakt. Dat is vandaag wel gelukt.”

“Je maakt het jezelf voor rust eigenlijk heel moeilijk door twee goals weg te geven. We waren in de rust vooral kwaad op onszelf. 2-2, terwijl je veel beter bent. Dat mag je niet overkomen. Maar we hebben het omgezet in positieve energie. In de tweede helft pakten we het goed op.”
De spits van NEC staat nu op negentien doelpunten. Nu komt zelfs de topscorerstitel in het vizier van Ars. “Uiteindelijk is het lekker dat je scoort. Het kampioenschap is het belangrijkste en als die topscorerstitel er nog bij komt, is dat alleen maar mooi.”
Foto: Rob Koppers