Sjoerd Ars was vandaag met twee doelpunten en drie assists erg belangrijk voor NEC. De huidige topscorer in de Jupiler League, met vijftien trefzekere schoten, is trots op de 6-2 overwinning en over de huidige reeks, die NEC heeft neergezet.
"We mogen niet klagen. Het was weer een goede overwinning. We begonnen dramatisch, het eerste kwartier was apathisch. Als je ziet hoe we het daarna rechttrekken, dat is toch knap”, vertelt Ars, die weer een slecht begin van een wedstrijd zag. “Misschien dat we bij de KNVB kunnen vragen of we elke wedstrijd een kwartier later mogen starten. Het zou mooi zijn als we een keer vanaf het begin goed zouden spelen, maar het resultaat en het algehele spel telt uiteindelijk en dat was natuurlijk prima vandaag.”

Volgende week is naaste belager Roda JC de tegenstander in Kerkrade. “Dat zal weer een heel andere wedstrijd gehad. We hebben net drie op papier mindere tegenstanders gehad (Jong FC Twente, Telstar en Achilles ’29) en daar pakken we negen punten. Nu komt Roda JC uit, de moeilijkste wedstrijd die we dit seizoen kunnen krijgen. Het zal mooi als we daar een goed resultaat neer zetten, dan doen we goede zaken. De druk zal nu bij hun liggen, zij spelen thuis. Dat moet een mooie wedstrijd worden.”
Met vijftien treffers laat Ars Emmen-aanvaller Cas Peters weer achter zich op de topscorerslijst. Daar kijkt hij naar eigen zeggen echter niet zo naar. “Het belangrijkste is dat ik veel goals maak en belangrijk ben voor het team. Maar of ik nou eerste, tweede of derde op de topscorerslijst sta, dat is alleen leuk voor de statistieken. Dus dat is niet belangrijk. Het zou mooi meegenomen zijn, maar het kampioenschap gaat voor”, aldus Ars.