NEC won vanmiddag met 3-1 van FC Eindhoven en de nieuwe spits liet al gelijk zien waarom hij gehaald was. Sjoerd Ars haalde NEC van de 0-0 stand en mede daardoor won zijn nieuwe club van de Brabanders.
Hij is tevreden over zijn eigen prestatie. "Een goal en een assist is voor een spits sowieso mooi om mee te beginnen. Ik had op momenten beter gekund. Maar wel man of the match natuurlijk."
Ook over zijn medespelers had de spits niks te klagen. "We hebben alle strijd geleverd. Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen, hoewel we meer doelpunten hadden kunnen maken. "De eerste twintig minuten stonden we niet helemaal goed. Na de 2-0 kunnen we ineens aan voetballen toekomen. Dan kunnen we de wedstrijd controleren."
Zo’n overwinning als deze was vorig jaar amper voorgekomen en dat weten ook de nieuwe spelers als Ars. "We hebben de verhalen gehoord, dat er vorig jaar zo’n negatieve sfeer hing. Maar als je hier binnenkomt, merk je gelijk een positieve sfeer. Dat is best knap. De supporters hebben moeten zien, dat er nu een groep staat die wil vechten en er alles voor over heeft. Dan kan het weer een goed seizoen worden."
Als het een goed seizoen moet worden, zal NEC ook de komende wedstrijd moeten winnen tegen FC Volendam, dat met 0-4 van FC Oss won. "Volgende week Volendam uit, dat wordt een lastige wedstrijd op kunstgras. Als we zo spelen als vandaag, kunnen we van iedereen winnen. Iedereen is bereid zijn taak uit te voeren. Voetballend kan het nog wat beter, maar we moeten er ook nog een beetje inkomen."