NEC zit al ruim een jaar zonder technisch directeur. Algemeen directeur Wilco van Schaik neemt de taken op zich samen met hoofd scouting Nick Kersten en rvc-lid Leen Looijen, maar zou het liefst wel een nieuwe technisch directeur of manager aanstellen. Veel namen worden niet genoemd, maar in de Jarda Podcast klonk er wel een.

NEC-watcher Jan Sommerdijk van Omroep Gelderland was te gast in de podcast en vertelde: "Er valt wel een naam, ook intern, die weliswaar indirect ook nog verbonden is aan NEC en dat is Sjoerd Ars. Die naam valt ook intern weleens. Hij woont in Didam en moet dus telkens op en neer naar Limburg (hij is technisch manager van Fortuna Sittard, red.). Hij wilde deze baan graag om ervaring op te doen en dat heeft hij nu gedaan. Met beperkte middelen heeft hij allerlei buitenlanders gehaald die het best aardig doen."

"Op een gegeven moment gaat het daar mis, je moet daar niet te lang zitten", vervolgde Sommerdijk. "Ars heeft zeker nog een gevoel bij NEC, hij heeft hier een heel mooi jaar gehad. Maar het allerliefste gaat hij naar De Graafschap, dat is ook duidelijk. Ars is een Achterhoeker, maar nu is dat niet aan de orde. De tussenstap naar NEC is voor hem dan misschien heel logisch. Hij is een positieve jongen die makkelijk ergens binnenkomt en een goed verhaal houdt."

De vraag is of NEC niet een technisch verantwoordelijke moet hebben die meer ervaring heeft. "Ik denk dat hij al verder is, ook op de manier waarop hij zich presenteert. De Nijmegenaren zullen hem snel accepteren, dat was als speler ook al. Hij is een gewone jongen, iemand met goede sociale eigenschappen. Hij doet niet zo interessant. Bij Oversier was dat weleens onhandig, als hij het weer eens over een ‘Bloedkuulspeler’ had."

Beluister de hele Jarda Podcast met Jan Sommerdijk hier.

Foto: Rob Koppers