Sjoerd Ars kijkt met veel vertrouwen uit naar het nieuwe voetbalseizoen. Dinsdag tekende hij een contract voor twee seizoenen bij NEC. Bij zijn nieuwe club moet de spits voor de doelpunten gaan zorgen. Zelf wil Ars dit seizoen meteen promoveren met de Nijmegenaren. Tegenover ForzaNEC.nl laat hij zich uit over zijn avonturen in het buitenland en zijn keuze voor NEC.
De afgelopen jaren was Ars bezig aan een buitenlands avontuur, dat begon bij het Bulgaarse Levski Sofia. Daarna werd hij door die club verhuurd aan het Chinese Tianjin Teda en het Turkse Konyaspor, om af te sluiten bij Karsiyaka SK. “Het is een fantastische ervaring geweest. Je komt in andere landen en ontdekt andere culturen. Ook op sportief gebied heb ik een hoop meegemaakt. In Bulgarije heb ik met Levski de voorronde van de Europa League gespeeld en in China speelden we mee in de Aziatische Champions League. Dus het was zeker geen laag niveau. In de Chinese competitie speelden in die tijd Didier Drogba en Nicolas Anelka.”
Ars had meteen een goed gevoel bij NEC. “Het is een fantastische club. Alles ademt voetbal hier. Dat heb ik nu al gezien. Je merkt ook dat er een frisse wind waait bij de club, met een selectie die bestaat uit gretige jongens. Ik heb met mijn familie de keuze gemaakt om weer terug te keren naar Nederland. Er was interesse van meerdere clubs, ook een uit de Eredivisie. Maar NEC heeft een duidelijk verhaal, vandaar de keuze voor de club.” De gesprekken tussen Ars en de club verliepen dan ook goed. “Ook bij de gesprekken kwam de visie van de club duidelijk naar voren. Het duurde alleen wat langer voordat het kon worden afgerond, aangezien de Turkse bond mij nog moest vrijgeven.”
Over zijn verwachtingen voor komend seizoen is de nieuwe spits van NEC duidelijk. “Dat wat iedereen hier wil: Terug naar de Eredivisie. Daar zal iedereen alles voor moeten geven en ik wil daar een rol in spelen. Ik wil belangrijk zijn, doelpunten maken, daar ben ik voor gehaald.” Ars roemt de wijze waarop de club heeft gehandeld na de degradatie. “Er is nu veel vertrouwen binnen de club in het komende seizoen. De visie is helder. Rondom zo’n degradatie ontstaat er vaak een situatie waarin veel spelers komen en gaan. Zo’n proces waarin je een nieuw team op moet gaan bouwen, kost natuurlijk wel tijd.”
Ook gunt Ars de supporters een mooi jaar. “Ze zijn fanatiek. Er zijn nu al meer dan 4.500 seizoenkaarten verkocht. Dan weet je dat de club veel trouwe aanhangers heeft. Ik hoop dat we ze kunnen belonen voor hun trouw.”