In de seizoensgids van Voetbal International zijn de voorspellingen voor de Eredivisie-eindklassering nog wisselender dan die van NEC’ers voorspellen. NOS’ chef-voetbal Arno Vermeulen verwacht bijvoorbeeld dat NEC hoge ogen gaat gooien komend seizoen en voorspelt een zevende plaats voor de Nijmegenaren.

Hoe anders ziet Wilfred Genee het voor zich: hij denkt dat NEC als nummer 17 direct afzakt naar de Keuken Kampioen Divisie. Zijn collega-presentator Jan-Joost van Gangelen (ESPN) zet NEC op plek 15. De overige voorspellers, waaronder Hugo Borst, Helene Hendriks en Valentijn Driessen, zien voor NEC een rol als grijze muis weggelegd. Zij zetten de ploeg van Rogier Meijer tussen plek 10 en 14.

Toch even terug naar de opvallende voorspellingen, want helaas en tegelijkertijd gelukkig scoorden Vermeulen, Van Gangelen en Genee afgelopen seizoen niet bijster goed met hun voorspelling. Van Gangelen moest zeven prominenten voor zich dulden en werd gevolgd door Vermeulen en Genee. Vermeulen leverde vooral veel punten in doordat hij NEC als nummer 18 zag gaan eindigen.

Bekijk alle voorspellingen hier:

Foto: Orange Pictures