Bram Nuytinck en Rogier Meijer schoven vrijdagmiddag in Zeist aan bij de algemene persconferentie in aanloop naar de bekerfinale van zondag. Daar kregen zij complimenten van Feyenoord, gaven zij aan hoeveel het leeft in de stad en hoe ze zelf toeleven naar zondag. “We zijn en rustig onder op een goede manier.”

“De stemming in Nijmegen is heel goed”, begint Nuytinck. “Bij ons in de spelersgroep is het hetzelfde. De fans zijn hier al zo lang mee bezig. Het is iets gigantisch. Deze week krijg je het nog meer mee dan daarvoor.”

Nuytinck ziet zeker kansen voor zijn ploeg tegen Feyenoord. “Een finale is een aparte wedstrijd, maar in de competitie hebben wij laten dat we kunnen winnen van topclubs. Tegen PSV was echt een soort statement van onze ploeg. Toen kregen veel mensen door dat NEC een serieuze ploeg is.”

Complimenten van Feyenoord

Ook bij Feyenoord zagen ze dat, want zowel trainer Arne Slot als verdediger David Hancko hadden complimenten voor de Nijmegenaren. “Ze hebben een goede structuur en goede spelers”, zo begon Hancko. “We hebben in Nijmegen gezien dat zij de enige ploeg zijn die PSV hebben kunnen verslaan in de competitie.”

Slot deelt die mening. “NEC is gewoon een hele goede ploeg. Een van de redenen dat ik Rogier een goede trainer vind: ze hebben een goed wedstrijdplan en een goed idee van spelen. Ze doen het überhaupt goed, niet alleen wij hebben het er moeilijk mee. Je kan nooit denken dat je zomaar wint van NEC, want ze hebben uitstekende spelers.”

Bas Dost

Meijer kijkt uit naar de finale en is vanzelfsprekend op zijn hoede voor Feyenoord. “Het is een wedstrijd op zich. Feyenoord heeft nog niet verloren dit jaar, dus wij zullen als elftal de wedstrijd van ons leven moeten spelen om te winnen. Daar werken we naartoe. De complimenten mogen naar onze technische directeur. Hij heeft vastgehouden aan hetgeen waar we deze zomer mee zijn gestart. Ook heeft hij spelers gehaald die onderdeel zijn van het succes nu.”

Wie er niet bij zal zijn tijdens de finale is Bas Dost. De boomlange spits is wel gevraagd, zo gaf Meijer aan. “Hij hoeft niet op de voorgrond te komen, maar op de achtergrond motiveert hij ons. We gaan wel iets met Bas doen richting de groep, daar heeft hij een rol in.”

Foto: Orange Pictures