NEC verspeelt wederom dure punten, dit keer op bezoek bij FC Twente in de Grolsch Veste. Doordat de andere clubs onderin de Eredivisie punten pakten, moet NEC zich nu echt zorgen gaan maken. De Enschedeërs wonnen met 3-0.

NEC begon de wedstrijd met weer een aantal wijzigingen in vergelijking met vorige week. Er werd weer gespeeld in een klassieke 4-3-3 formatie. Zo mocht Ferdi Kadioglu na zijn goede invalbeurt vorige week tegen Ajax in de basis beginnen.

In de eerste helft, waarin FC Twente mocht aftrappen kreeg de thuisploeg al snel een grote kans om te scoren via Yeboah. Binnen de eerste tien minuten had FC Twente diverse mogelijkheden om te scoren. In de twaalfde minuut sloegen ze dan ook toe, uit een hoekschop kon spits Ünal binnen koppen. Even later redde NEC-doelman Delle adequaat op een schot van Celina. Vrijwel de hele eerste helft was FC Twente de dominerende ploeg en had NEC niets in te brengen.

De tweede helft begon NEC wat feller. Doelman Delle was een paar keer belangrijk met zijn reddingen. Via een vrije trap had Dumic namens NEC een grote kans de bal binnen te schieten, maar dit mislukte. In de 58e minuut komt FC Twente op 2-0 uit een ingooi, waaruit Jensen prachtig uithaalt. In het verloop van de wedstrijd creëerde NEC enkele kleine kansjes, maar was het alsnog FC Twente dat vooral de dienst uitmaakte. In de slotfase zorgde Ünal nog voor het slotakkoord door nogmaals te scoren: 3-0.

Het mag duidelijk zijn dat het crisis is in Nijmegen, na de elfde nederlaag in de laatste twaalf wedstrijden.

Scoreverloop:
’12 Ünal 1-0
’58 Jensen 2-0
’92 Ünal 3-0

Gele kaarten: Breinburg en Bikel

Scheidsrechter: Kevin Blom

Opstelling FC Twente: Marsman; Ter Avest, Andersen (’76 Hooiveld), Bijen, Van der Lely; Mokotjo, Jensen (’68 George), Klich; Celina, Ünal, Yeboah (’84 Seys).

Opstelling NEC: Delle; Heinloth (’60 Burnet), Dumic, Golla, Fomitschow, Bikel, Kadioglu (’75 Groeneveld), Breinburg (’61 Von Haacke); Grot, Awoniyi, Rayhi.