Trainer Anton Janssen toonde zich een gelukkig mens na de gewonnen wedstrijd tegen AZ. "Als we op deze manier met passie en lef blijven spelen, dan zijn we op de goede weg". 
In de eerste helft had NEC het bij vlagen toch lastig. Vooral verdedigend lieten de Nijmegenaren fors steken vallen. "Tegen dit AZ geef je altijd wel wat weg", verklaart Janssen. "AZ is nu eenmaal een uitstekend spelende ploeg." De trainer refereert ook aan het Europese duel dat de Alkmaarders eerder in de week afwerkten. "Toch probeerden we de druk op de tegenstander te houden. Dat resulteerde gelukkig in kansen, meer dan we in eerdere wedstrijden hebben gezien."
De trainer is tevreden over de ontwikkeling van Alireza Jahanbakhsh. "Hij ontwikkelt zich prima en die twee doelpunten bewijzen dat." Dat NEC veerkracht toonde na het tegendoelpunt van AZ, stemt Janssen helemaal tot tevredenheid. Met de winst op AZ heeft NEC de laatste plek nog niet verlaten, maar natuurlijk wil de ploeg daar zo snel mogelijk weg. "Dit is absoluut de manier waarop we dan moeten laten zien. En het publiek stond er de hele wedstrijd achter. Ook dat was fantastisch!"