Anton Janssen heeft zijn eerste Gelderse derby als hoofdtrainer verliezend afgesloten. De NEC-trainer is teleurgesteld: "Vijf minuten voor tijd komen we op 2-2, of dat nou terecht is of niet", zegt hij tegenover ForzaNEC. "Vervolgens kwamen er nog verschillende kansen op 3-2, met alle hachelijke situaties van dien. Uiteindelijk valt-ie dan aan de andere kant en dat is tegen Vitesse natuurlijk uiterst teleurstellend."
Janssen is realistisch: "We maken bij de stand van 2-2 natuurlijk niet écht aanspraak op de overwinning, maar we hebben getracht om vanaf het begin de druk vooruit te zetten en voetballend tot kansen en goals te komen, maar het voetballende gedeeltel van ons was niet altijd even goed. Vitesse was in staat om zich onder onze druk vandaan te voetballen."
Janssen prijst de wilskracht en de vechtlust van zijn team, maar vindt dat te veel jongens onder de maat bleven. "Het was onrustig in het veld, we slaagden er niet in om de bal langer in de ploeg te houden." Volgens Janssen is dat te wijden aan het feit dat te veel spelers hun niveau niet haalden. Dan komen er vanzelf momenten dat het open staat en Vitesse kan toeslaan." Janssen weet ook wat hem te doen staat: "Het positiespel en de organisatie, dààr zullen we stappen moeten maken.
Over de penalty die scheidsrechter Pol van Boekel aan de Arnhememrs toekent, is Janssen duidelijk: "Er was balverlies op het middenveld, dat werd veroorzaakt door Stefanik die telkens iets te diep stond. Een heel omgemakkelijk moment. Of die terecht was, valt te bezien. Vooralsnog zullen we beter moeten gaan voetballen."
Het verbeteren van het voetbal kost tijd, aldus Janssen. "Daarin moeten we nog grote stappen maken, maar een overwinning zou daarbij wel helpen."