ForzaNEC meldde zaterdag al dat Anton Janssen de beste papieren had om hoofdtrainer te worden van NEC. Zojuist maakte NEC bekend dat de oud-speler voor twee jaar aangesteld is als nieuwe hoofdtrainer.
Met de komst van Anton Janssen, onlangs 50 jaar geworden, wordt voor een echte clubman gekozen. Hij begon zijn profcarrière in 1982 bij NEC. Na vier seizoenen maakte hij de overstap naar Fortuna Sittard en speelde hij later voor PSV, Kortijk en weer Fortuna. In 1994 keerde hij terug in Nijmegen en maakte hij nog eens 5,5 seizoenen vol. 

Anton Janssen in 1997
Na zijn spelersloopbaan werd hij trainer van de A1 bij NEC en tussen 2006-2010 jeugdtrainer bij PSV. In het seizoen 2010-2011 liep hij voor de opleiding Coach Betaald Voetbal stage bij NEC. Een jaar later werd hij, onder Alex Pastoor, als assistent toegevoegd aan de technische staf van NEC en werd hij tevens trainer van v.v. Gemert. Vorig seizoen ging hij aan de slag bij FC Oss waar hij het seizoen afsloot met een tiende plaats. 
Janssen heeft in zijn loopbaan de weg geleidelijk naar boven gekozen. NEC lijkt dan ook een logische stap in zijn carrière.