Sportclub NEC vertrekt mogelijk van sportcomplex De Eendracht. De amateurtak van de Nijmeegse club onderzoekt de mogelijkheden tot samenwerking met SV Hatert, meldt De Gelderlander. Een fusie is een optie en in de voorlopige plannen is het de bedoeling dat SC NEC en Hatert op hetzelfde sportpark gaan spelen.

De plannen bevinden zich nog in een vroeg stadium. Een fusie is een optie, maar het kan ook alleen een samenwerking op het gebied van jeugdteams worden. Met zowel SC NEC als SV Hatert gaat het de laatste jaren minder goed. SC NEC heeft geen jeugdelftallen meer, want die zijn als ‘schaduwteams’ ondergebracht bij de profs. Hatert heeft nog maar één jeugdteam.

“Opnieuw starten met jeugdvoetbal is een belangrijke reden voor een eventuele samenwerking. Ook speelt het financiële plaatje een rol”, zegt secretaris Jos van den Akker van SC NEC. Een vertrek van De Eendracht zou opvallend zijn, aangezien de amateurs nog altijd banden hebben met de proftak. Officieel werden die in 1981 van elkaar gescheiden.

Foto: Rob Koppers