Jeffrey Sarpong staat zondag niet met een dubbel gevoel op het veld. De middenvelder speelt op huurbasis bij NEC en neemt het op tegen zijn broodheer Ajax, dat bij winst kans blijft houden op de titel. Sarpong gaat echter voor de zege met NEC.
"Ik heb dit seizoen wedstrijden van Ajax gezien waarbij ik vond dat ik niet onder zou doen voor de jongens die op het veld stonden", zegt Sarpong in gesprek met AjaxLife. "Dat is voor mij een extra motivatie om voor mijn kansen bij Ajax te gaan. Zoals het er nu naar uitziet, keer ik in de zomer ook gewoon terug naar Amsterdam."
Een langer verblijf in Nijmegen is echter niet helemaal uitgesloten. "NEC heeft wel een eerste optie tot koop bedongen op mij, maar ik kan nu niet zeggen wat ik doe als NEC me echt wil overnemen. In het verleden heb ik vaak te ver vooruitgekeken en dat wil ik nu niet meer doen."
Als Ajax punten verliest tegen NEC, is de titel zo goed als uitgesloten dit seizoen. Toch zal Sarpong zich niet inhouden. "Als ik kan scoren, dan scoor ik. Ik ga echt niet expres missen, ook niet als het Ajax de titel kost."
"Ik begrijp best wat de gevolgen van zo’n situatie kunnen zijn", vervolgt de 21-jarige Sarpong zijn verhaal. "Ik krijg waarschijnlijk haters, maar zij moeten nadenken over wat zij zouden doen in zo’n situatie. Maar als ik de beslissende maak, dan wordt het volgend seizoen wel heel anders binnenkomen bij Ajax. Als ik speel, speel ik om te winnen. Anders moet je niet aan de wedstrijd beginnen."
Bron: www.voetbalzone.nl