Lasse Schöne was afgelopen weekend één van de uitblinkers aan de zijde van NEC in het duel met Ajax. De 24-jarige middenvelder is bezig aan zijn derde jaar in Nijmeegse dienst; eerder kwam hij uit voor De Graafschap en SC Heerenveen. NEC lichtte recentelijk de optie in zijn aflopende contract, waardoor Schöne ook het seizoen 2011/12 nog voor de Gelderse club speelt. Erg vindt hij dat niet. ”Het is zeker geen straf om in Nijmegen te blijven”, verzekert hij.
Na afloop van Ajax – NEC (1-1) sprak Martin Jol een compliment uit voor Schöne. ”Ik heb er verder niets over gehoord, maar ik kan me voorstellen dat hij op de creativiteit binnen de ploeg doelt”, zegt de Deen tegen Voetbal International. ”We speelden bij vlagen aantrekkelijk en aanvallend voetbal, en dat in de Arena.” Wat betreft zijn eigen toekomst ligt hij dus sowieso tot medio 2012 onder contract bij NEC. ”Natuurlijk is een transfervrije status op dit moment aantrekkelijk, maar ik zag die optie zeker niet als een obstakel”, zegt hij over de handelswijze van NEC.
”Ik heb het hier goed naar mijn zin en ben niet vergeten wat er vorig seizoen is gebeurd”, vervolgt Schöne, doelend op zijn oude blessure. ”Het contract zat bovendien zo in elkaar, dat de optie alleen door NEC kon worden gelicht. Ze lieten snel merken langer met me door te willen. Een teken van vertrouwen, na lang blessureleed. Na vorig seizoen weet ik dat je niets kunt plannen in je eigen carrière. Je kunt zomaar geblesseerd raken en dan valt alles weg. Als ik goed blijf presteren, komt een kans hogerop vanzelf.”
Bron: Voetbalzone