John Goossens komt als een van de laatste uit de kleedkamer. De middenvelder, die door het ontbreken van Leroy George tegen AZ als linksbuiten stond gepositioneerd, baalt van de nederlaag. In de kleedkamer werd er nog lang over nagepraat. “Als iemand zijn taak niet nakomt, moet dat worden verteld.”
NEC speelde een zeer zwakke wedstrijd, vond ook Goossens. “We begonnen heel slecht aan de wedstrijd en verloren elk duel. Het zag er niet best uit. Het is daarom ook een terechte overwinning voor AZ. Je ziet eigenlijk al na vijf minuten wat voor dag het gaat worden; of het wel of niet gaat lopen. En het was nu heel duidelijk dat het niet liep en dan moet je als team gaan knokken. Dan maar even geen voetbal en heel hard werken. Maar alle tweede ballen waren voor hen, het was gewoon veel te mat van onze kant.”
“Het lukte ons ook niet om het om te draaien. We konden geen druk zetten en als zij druk op ons zetten, kwam er een soort paniek in de ploeg en ging alles terug naar de keeper. Die gaf hem weer lang en dan kon je er weer achteraan. Door de druk van AZ konden wij ook de vrije man op het middenveld niet vinden. Dit zijn wedstrijden die je een à twee keer per jaar hebt. Dat alles mislukt en niets loopt. Dan mag je misschien blij zijn dat het maar 1-0 is gebleven, want ze hadden nog 2 of 3-0 kunnen maken.”
Na de wedstrijd bleven de spelers lang in de kleedkamer. Goossens geeft aan dat het er ook heftig aan toe ging. “De een heeft ruzie, de ander probeert weer wat bij te leggen. Zo’n negentig minuten is een en al emotie en als je dan verliest is iedereen er kapot van. Dan is het goed om er goed over na te praten. Uiteindelijk is het je werk en moet er gewonnen worden. Als iemand zijn taak niet nakomt, moet dat worden verteld.”
De middenvelder vindt het ook prettig dat de kritiek wordt geaccepteerd. “Je bent allemaal voetballer en dan is het incasseren en uitdelen. Dat hoort er bij. Iedereen zit er mee, baalt er van en geeft elkaar op hun flikker. Het zou niet goed zijn als wij al na vijf minuten gedoucht naar buiten komen en naar huis gaan. Dat zou betekenen dat het ons allemaal niets uitmaakt. Morgen zal dat nog een keer gebeuren en dan richt je je weer op de volgende wedstrijd. Het is op dit moment gewoon heel zuur, maar dat doe je niets meer aan.”