Lorenzo Davids begon tegen Feyenoord in de basis als vervanger van een geblesseerde Leroy George. De middenvelder speelde goed en was belangrijk bij het eerste doelpunt van de Nijmegenaren. “Ik heb toch een extra gevoel als ik tegen Feyenoord speel.”
Na vijf wedstrijd op rij niet te hebben gewonnen, wist NEC eindelijk weer drie punten te pakken. “Het was een belangrijke overwinning. Nu draaien we gewoon weer mee met de middenmoters. We hebben deze week met elkaar gesproken en iedereen baalde van de wedstrijd tegen FC Dordrecht. We moesten het gewoon beter doen. Zeker voor ons eigen publiek. Als iedereen er in gelooft en dat stapje extra doet, komt het zeker goed.”
Zijn voorzet, waaruit Lasse Schöne de 1-0 scoorde, rolde precies tussen de Feyenoordverdediging door. “Toen ik nog een man voor mij had, dacht ik aan een actie of een voorzet. Toen zag ik twee spelers van NEC in de zestien staan en koos ik bewust om de bal laag te geven. Een verdediger doet toch vaak automatisch zijn been omhoog en dat gebeurde ook.”
Als oud-Feyenoorder voelt een wedstrijd tegen de Rotterdammers extra speciaal. “Het was sowieso weer lekker om weer te beginnen. Ik heb altijd een extra gevoel tegen Feyenoord. Een gevoel van; dit kan mijn wedstrijd worden. En op dit moment kan ik zeggen dat het ook mijn wedstrijd is geworden.”