Almere City-trainer Jeroen Rijsdijk kon zijn frustratie zaterdag moeilijk verbergen. NEC won in de eerste ronde van de play-offs afgetekend van zijn ploeg, waardoor het seizoen erop zit voor Almere. Maar volgens Rijsdijk had het ‘heel anders kunnen lopen’.

“Ik denk dat het heel simpel is: we hebben de hele eerste helft gedomineerd. En heel eerlijk: NEC gaat met 0-2 de rust in”, begint de verslagen Almere City-trainer na de wedstrijd voor de camera van ESPN. “Wij hebben een afgekeurde goal en een schot richting de kruising die de keeper van NEC pakt. Dan loopt die wedstrijd heel anders, wij kregen de eerste twee grote kansen van de wedstrijd.”

Rijsdijk was niet te spreken over scheidsrechter Kevin Blom. “Dan ontstaat er een penaltymoment… In mijn ogen heel makkelijk gegeven. De eerste én de tweede, we krijgen gewoon twee penalty’s tegen. Ik moet ze nog terugkijken, maar ik begreep al dat de tweede heel makkelijk gegeven was. En er was nog hands van Vet zichtbaar, dat riepen wij ook van de zijkant. Volgens mij raakt hij de bal twee keer met de hand. Ongelooflijk dat hij hier een penalty voor geeft. Dan komt NEC heel gemakkelijk aan de doelpunten.”