Handhaving is binnen voor Almere City en de laatste wedstrijd van het seizoen tegen NEC kan vrijuit aangevlogen worden. Toch wil Almere City coach Alex Pastoor een passend afscheidscadeau geven en dat is winnen.

Het wordt voor succestrainer Alex Pastoor zijn laatste wedstrijd voor de groep in Almere. De spelers willen de vertrekkende coach daarom ook graag het seizoen afsluiten met een overwinning. Dat zal wel lastig gaan worden, want de Almeerders winnen lastig. De laatste overwinning is van 17 februari tegen PEC Zwolle (0-1). “Dat is alweer een tijdje geleden. Het is belangrijk het seizoen goed af te sluiten. Wij willen een mega party op het einde”, aldus verdediger Theo Barbet tegenover de officiële kanalen van Almere.

Wel is het nog de vraag of Pastoor zelf op de bank zal plaats vinden tegen zijn oud-werkgever NEC. Op de laatste training voorafgaand aan het duel met de rood-groen-zwarten ontbrak de trainer vanwege familieomstandigheden. Anoush Dastgir nam daarom de honeurs waar. De assistent trainer ziet ook de noodzaak om te winnen, maar is ook waakzaam. “De spelers zijn enorm gebrand om te winnen voor Alex, de supporters, maar ook voor zichzelf. NEC zal zelf ook willen winnen om met een goed gevoel de play-offs in te gaan. Het is een goed voetballende ploeg en dat ligt ons meestal wel. Iedereen is in ieder geval scherp genoeg, want ze onthouden toch vaak je laatste wedstrijd.”

Pastoor kan tijdens zijn afscheidswedstrijd geen beroep doen op aanvaller Yoann Cathline. De Fransman liep tegen Ajax een hamstringblessure op. Ook Peer Koopmeiners ontbreekt tegen de Nijmegenaren. De middenvelder zit een schorsing uit vanwege zijn rode kaart tegen SC Heerenveen.

Vermoedelijke opstelling Almere: Bakker; Akujobi, Jacobs, van Bruggen, Barbet, Floranus; Ritmeester van de Kamp, Resink, Robinet; Hansen, Pascu.

Foto: Rob Koppers