Het is een rare gewaarwording; op de laatste speeldag nog kans maken op promotie maar ook moeten vechten tegen degradatie. NEC O18 zit in die positie. Met nog één competitiewedstrijd is er nog van alles mogelijk voor de Nijmegenaren. Op bezoek bij FC Emmen had het prima zaken kunnen doen voor voor beide situaties. Veilig voor degradatie en nog in de race voor promotie. Één foute terugspeelbal leidde echter een onnodig en zuur verlies in. In Emmen verloor het met 1-0 tegen de uiteindelijke kampioen.

Scoren is een probleem voor NEC O18 van trainer Leiwakabessy. Met wat meer scherpte en anderzijds wat geluk had NEC O18 niet de positie gezeten waarin het nu zit. Op bezoek in Drenthe werd dat probleem nog maar eens duidelijk. Kansen waren er in de eerste helft in overvloed. Echter waren het keeper Wouter Sibon en het houtwerk werd doelpunten voorkwam. Tot drie keer toe stond het houtwerk in de weg en de Emmense doelman moest twee keer dwingend optreden. FC Emmen had aan de andere kant weinig in te brengen en deed de Nijmeegse verdediging voor rust maar weinig.

Na rust was het doorzetten geblazen voor NEC, maar één verkeerde terugspeelbal bracht FC Emmen op 1-0. Spits Djairo Fik wist met een lobje doelman Roefs te verschalken nadat back Conen zich verkeek op een terugspeelbal. De hoofden leken een beetje te zakken bij NEC want het werd als maar slordiger. Met de ruimte die het achterin weggaf, kon FC Emmen niet veel waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef. In de absolute slotseconde was Bo Geurts met een kopbal nog dichtbij de verdiende gelijkmaker, maar zijn inzet verdween naast het doel. Scheidsrechter Garic floot hierna meteen af voor het einde wat betekende dat FC Emmen O18 kampioen is.

Voor NEC liggen er verschillende mogelijkheden. Volgend weekend is FC Volendam O18 te gast in Nijmegen voor het de laatste competitiewedstrijd. Omdat datzelfde FC Volendam verloor van VVV Venlo O18, is NEC nog niet veilig voor handhaving. Aan de andere kant doen er nog vijf teams mee voor de tweede plek: NEC, FC Den Bosch, Almere City, FC Volendam en Alphense Boys. Voor NEC is het simpel; het mag niet verliezen. Ondanks dat andere uitslagen ook nog van doorslag kunnen zijn, is een gelijkspel voldoende voor handhaving. Wilt het echter nog kans maken op de tweede plek, moet het winnen van de Noord-Hollanders. Echter is NEC O18 ook in dat geval afhankelijk van uitslagen op de andere velden.

Foto: LIN VI Fotografie