Dat Hyballa lang en veel traint, wisten we natuurlijk al, maar voor nieuweling Ali Messaoud is dat nog even wennen. Hij maakte gisteren geen speelminuten in het verloren oefenduel tegen Sparta en trainde vandaag apart van de groep.

Hij volgde vanmiddag een apart programma ten opzichte van de selectie. "Ik wil altijd met de groep meetrainen, dus dit is toch jammer. Ik heb de eerste twee dagen meegetraind, daarna had ik toch wat irritatie in mijn knie. Dan moet je even slim zijn en dus een of twee dagen wat rustiger aan doen. Het belangrijkste is nu om geen blessure op te lopen. Maar, als het zo doorgaat zoals het nu verloopt, sluit ik snel genoeg weer aan bij de groep."

Tegen Omroep Gelderland geeft Messaoud aan dat hij een dominante middenvelder is. "Ja klopt, ik wil graag de bal hebben. Ik denk ook dat dat mijn kwaliteit is. Maar ook diep gaan, veel voor het doel komen. Dat is mijn spel. Maar dat ik dominant wil zijn in mijn spel, is wel waar ja."

De intensiteit is heel hoog op de trainingen bij NEC. Er wordt twee maal per dag zo’n twee uur getraind in Marbella. "Ja, dat heb ik zeker gemerkt. Je ziet het, ik sta buiten de groep. Dat komt ook door de hoge intensiteit. Ik vind dat goed. De trainer zegt dat wij de meest fitte ploeg van de Eredivisie hebben. Dat komt door elke dag weer kei hard te trainen. Dat is ook vervelend, dan krijg je ook pijntjes. Maar als je topsport wil bedrijven, dan moet je tot het uiterste gaan. En hier gaat het dan af en toe over het uiterste. Dat is goed.", besluit hij met een grote glimlach tegenover Omroep Gelderland.

Ook Mikael Dyrestam en Robin Buwalda trainden niet mee vandaag, maar in Nederland hoeven we ons geen zorgen te maken. Dyrestam speelde gisteren als enige 90 minuten en mocht even rust pakken, terwijl Buwalda al twee dagen last heeft van de griep. Maar, hij spreekt de ambitie uit dit trainingskamp nog minuten te gaan maken.