NEC boekte zondagmiddag een overwinning tegen Heracles Almelo. Het enige en dus winnende doelpunt werd gemaakt door, jawel, Ali Akman. De kleine Turkse publiekslieveling knikte na een voorzet van Souffian El Karouani keurig binnen. Hij sprak na afloop met ForzaNEC.

Weer een nieuwe goal. Ali Akman kan zijn geluk niet op. ”Ik ben zo blij”, begon Akman. ”Ik heb geen goede wedstrijd gespeeld, maar wel gescoord en dat lucht echt op. Het was een moeilijke wedstrijd, maar we hebben hem over de streep getrokken.” Akman scoorde vorige week nog subtiel met de buitenkant van zijn rechtervoet, nu kopte de spits de bal binnen. ”Toen Jordy Bruijn de bal had rende ik meteen het strafschopgebied in. Souffian (El Karouani, red.) had de bal en hij maakte nog een kapbeweging en ik begreep het meteen. Hij wilde de bal voor chippen en dat lukte hem. Ik kopte de bal naar de grond en hij stuiterde erin, perfect!”

Akman werd in de slotfase gewisseld voor Ole Romeny en zag zijn medespelers strijden voor de overwinning. ”Het is ongelofelijk spannend”, lacht de Turk. ”In het veld voel je die spanning ook wel, maar op bank…oh man. Ik ben heel blij met de overwinning en ben trots op mijn teamgenoten”, zegt Akman lachend.

Na afloop klonk er weer ‘Ali, Ali, Ali’ van de tribunes. Akman geniet van de support: ”Ja, het is fantastisch. Ik kan niet uitleggen hoe het voelt. Ze geven zoveel vertrouwen en ik wil alles geven voor deze club. Ik ben iedereen zo dankbaar.” Ook in zijn thuisland, Turkije, heeft Akman veel fans. Zijn goal tegen PEC Zwolle is meer dan een miljoen keer bekeken. ”Ongelofelijk, ik ben ook de Turkse fans dankbaar. Het is heel mooi en het doet me erg veel.”, sluit Akman af.

Foto: Orange Pictures