Alexander Prent hoopt zijn loopbaan in Zweden zo snel mogelijk achter zich te laten. De aanvaller, die in 2008 NEC Nijmegen verruilde voor een avontuur bij Halmstads BK, komt in Scandinavië betrekkelijk weinig aan spelen toe en hoopt zijn heil ergens anders te kunnen zoeken. Prent kwam dit seizoen slechts drie keer als basisklant binnen de lijnen.
“Doordat mijn contract pas op 31 december afloopt, zijn ze niet bereid me transfervrij te laten vertrekken”, zo liet Prent tegenover Voetbal International weten. “Aan de andere kant kan de leiding pas over vijf weken aangeven of ik voor contractverlenging in aanmerking kom”, aldus Prent, die weinig tevreden is over de huidige stand van zaken. “Vaak genoeg val ik sterk in, maar kennelijk is dat niet genoeg.”
De 27-jarige vervolgt: “Gezien onze wisselvalligheid verdien ik meer kansen. Maar er is geen peil op te trekken. Deze zomer was ik graag vertrokken. Sportief is mijn tijd bij Halmstads tegengevallen, dat besef ik maar al te goed. Mocht de club alsnog een aanbieding doen, dan moet ik daar heel goed over nadenken. Eigenlijk ben ik gewoon toe aan een nieuw avontuur.”
Bron: www.voetbalzone.nl