Na de  klinkende 3-1 overwinning op FC Twente reist NEC zaterdag met een goed gevoel af naar Venlo. Het verschil met het linkerrijtje is geslonken tot slechts twee punten. Alex Pastoor hoopt dat NEC het goede spel een vervolg geeft.
“Tegen FC Twente heeft de hele ploeg uitmuntend gespeeld”, laat de trainer weten tegenover Voetbal International. “Daarmee hebben we laten zien waar we toe in staat zijn. Veel ploegen zijn heel wisselvallig, maar wij moeten ervan doorgedrongen zijn dat we met dit niveau nog veel kunnen bereiken.”
Zaterdag speelt NEC tegen een club van een heel ander kaliber: VVV-Venlo. “Maar we moeten naar onszelf kijken, niet naar de status van de tegenstander, hoe moeilijk dat soms ook mentaal kan zijn. Maar VVV of FC Twente moet niet uitmaken.”
Alex Pastoor is blij dat hij opnieuw over een fitte selectie beschikt. “We hebben nog steeds iedereen aan boord. We zitten in heel goed vaarwater en dat wil ik terugzien tegen VVV in het gedrag en als het kan ook in punten. VVV vecht om lijfsbehoud en daar zit ook het gevaar. Ze spelen met veel enthousiasme”, laat Pastoor weten tegenover Omroep Gelderland.
Alleen van John Goossens is het niet zeker dat hij morgen afreist richting Venlo. “John Goossens voelde zich niet lekker. We beslissen later of hij bij de wedstrijdselectie zal zitten.”