NEC wist zaterdagavond te winnen bij VVV-Venlo en sluipt steeds dichter naar het linkerrijtje. Alex Pastoor was blij met de punten, maar had qua veldspel graag meer gezien.
“We kunnen goed verdedigen, maar nog beter voetballen. Als je daar gebruik van maakt en doorvoetbalt hou je zo’n tegenstander als vanavond lang van het lijf”, stelt Alex Pastoor na de wedstrijd tegenover Eredivisielive. “We hebben proberen te voetballen als een kampioen. In de eerste helft lijkt dat er wel op, maar in een groot deel van de tweede helft niet meer.”
Toch kwam NEC niet vaak in de problemen. “We gaven niet veel kansen weg, maar creëerden ze ook niet. Ik had het idee dat we de wedstrijd in de eerste helft en de laatste 20 minuten onder controle hadden. Ik ben heel blij dat we gewonnen hebben.”
Met de overwinning vergrootte NEC de voorsprong op nummer zestien VVV-Venlo naar acht punten, een marge dat met nog acht wedstrijden te gaan moeilijk te overbruggen is. Toch kijkt Pastoor niet alleen naar boven. “Ik houd de degradatiezone nog wel in mijn achterhoofd, al denk ik vooral aan de positieve dingen.”