Norbert Alblas was dinsdag een van de uitblinkers bij NEC, dat op bezoek bij FC Volendam met 1-3 won. De doelman hield meerdere pogingen van de thuisploeg uit zijn doel en won, net als vrijdag tegen Jong Ajax. "Dit zijn zes belangrijke punten."

Met een gemiddelde leeftijd van 21,9 stond er een piepjong NEC op het veld. "Normaal gesproken is Edgar erbij", zei Alblas tegen FOX Sports. "Ik probeer de ervaring die ik heb over te brengen, die rol pak ik op met de andere jongens. Dit is een goede en leuke groep. De focus ligt niet zo op die leeftijd. Ook de jonge jongens zijn een van ons. Ze laten zien dat ze goed op dit niveau meekunnen. Je ziet ze groeien. Joep van der Sluijs bijvoorbeeld. Zijn basisdebuut, hij vulde het uitstekend in. Zijn eerste schot ging meteen op de lat. Je ziet hem dan groeien in de wedstrijd, dat is mooi om te zien."

Alblas was erg belangrijk met reddingen. De doelman is de eerste keus nadat hij lange tijd geblesseerd aan de kant stond. "Over die blessures wil ik het niet meer hebben. Ik wil vooruitkijken. Ik geniet van de wedstrijden, misschien wel extra door wat ik heb meegemaakt. Maar ik hou altijd de focus. Iedere redding is fijn, maar als je daarna even niet oplet, kan de bal er alsnog ingaan."

Van Rooij
Bart van Rooij ziet steeds meer van zijn ex-ploeggenoten bij de onder 19 in de basis van NEC terechtkomen. "Twee jaar geleden speelde ik met veel van deze jongens op De Eendracht. Wat er hier in het water zit? Strijdlust. Dat is het recept. Daarmee kun je winnen. Het lukt ons, we nemen elkaar erin mee. Ik hoop dat dit tot mooie dingen gaat leiden. We zullen ook fouten gaan maken, maar als dat eruit is, kunnen we tot grote hoogten stijgen."

Foto: Rob Koppers