Norbert Alblas onderscheidde zich zaterdagavond in het Parkstad Limburg Stadion door NEC op de been te houden en vervolgens de assist af te leveren op de 2-2. Maar dat hij de man van de wedstrijd was, wilde hij niet erkennen. “Ik hoor het wel van diverse kanten, maar dit was een echte teamprestatie.

“Ik sta hier nu met een topgevoel en je ziet hoe snel het kan gaan in de voetballerij. Je moet er altijd voor zorgen dat je er staat en dat lukt tot dusver uitstekend, denk ik zo." Alblas behoedde NEC voorafgaand aan de 2-2 voor een grotere achterstand. “Ik heb wel wat te doen gehad. Ik heb er ook twee uit het netje moeten halen, maar het gaat uiteindelijk om de ballen die je wel pakt.”

NEC kwam twee maal op achterstand, maar toonde net zo vaak veerkracht. “Wij hadden wel de controle. Bij vlagen durfden we echt te voetballen en dat merkten we ook wel aan het publiek, dat naar mate de wedstrijd vorderde steeds meer begon te morren. Dat doen we erg goed, zeker gezien de vroege 1-0 achterstand. We bleven rustig en hebben de overwinning met bloed, zweet en tranen naar ons toegetrokken.”

De tweede gelijkmaker was vooral te danken aan Alblas. Hij legde de bal met gevoel achter de laatste linie en Braken werkte koeltjes af. “We hadden in de rust aangegeven dat er veel ruimte lag achter hun laatste linie. Ze wilden direct doorstappen en daar hebben we van geprofiteerd.”

Achahbar schoot NEC tien minuten voor tijd vanaf elf meter naar de overwinning. “Vanaf dat moment weet je gewoon dat er niets meer in mag. Dat roepen we allemaal naar elkaar en uiteindelijk zijn we rustig gebleven en hebben we het goed uitgespeeld. Deze overwinning is echt heerlijk”, glundert de 23-jarige doelman.

Foto: Rob Koppers