Norbert Alblas was zondag de schlemiel bij NEC. De doelman leidde met blunder een 5-2 nederlaag bij Telstar in en zag er ook bij de tweede tegengoal niet goed uit. Alblas kon na afloop wel door de grond zakken.

“Dit maak je als doelman niet graag mee. Ik heb mijn excuses al aan mijn ploeggenoten aangeboden”, zei Alblas tegen De Gelderlander. De doelman leverde na tien minuten de bal pardoes in bij Gyliano van Velzen, die de score opende. “Ik wilde de bal naar Kevin spelen, maar voordat ik de bal met mijn rechtervoet speelde, raakte ik hem met mijn linker aan. Dat mag mij gewoon niet gebeuren.”

Tot de 1-0 was er niets aan de hand voor NEC, daarna ging het helemaal mis. “Het begin van ons deze wedstrijd was prima. Door mij lopen we achter de feiten aan. Maar toch heb ik na die eerste tegengoal geprobeerd mijn focus te houden, op te staan voor het team, maar dat is absoluut niet gelukt. En dat bezorgt me een zware dobber.”

Ook bij de 2-0 ging Alblas in de fout door een schot van afstand los te laten. “Als je zulke goals weggeeft dan kan je wel door de grond zakken. Ik moet hier dan ook mentaal van herstellen.” Alblas gaat de wedstrijd wel terugkijken. “Ik wil mijn fouten onder ogen zien. Ook al speel ik het liefst elke wedstrijd een 10.”

Foto: Rob Koppers