NEC slaagde er zondag niet in de drie punten mee terug te nemen naar Nijmegen (2-2). Na de wedstrijd ging het logischerwijs vooral over het misverstand tussen Kevin Bukusu en Norbert Alblas, voorafgaand aan de 2-1 voor de thuisploeg. FOX Sports sprak doelman Alblas na afloop.

De eerste en misschien wel belangrijkste vraag was natuurlijk: wat ging er allemaal mis? “Ik maakte ruimte door naast de goal te gaan staan. Ik heb dit op dat moment gecoacht naar Kevin, maar blijkbaar begreep hij dit niet. En zo belandde de bal dus uiteindelijk in het doel”, aldus Alblas.

Het werd allemaal nog pijnlijker toen het besef binnenkwam dat de ploeg hiermee de kans liet liggen om echt aan te sluiten bij de top. “We kwamen hier naartoe om de drie punten mee te nemen en als dit dan op deze manier niet gaat, is dat heel erg zonde.”

Een fout van Alblas in het laatste kwart van de wedstrijd kostte NEC nog eens bijna de kop ook. “Ik onderschepte hem goed, alleen op dat moment moet ik die bal gewoon naar Rens spelen en niet naar links”, waar El Karouani stond. “Al met al gaan we hier gewoon weg met een zuur gevoel”, concludeerde de goalie. 

Foto: Rob Koppers