Norbert Alblas kan terugkijken op een goed debuut onder de lat bij NEC. De van Ajax overgekomen doelman hield de nul tegen FC Dordrecht (1-0 winst) en liet zich enkele malen zien met reddingen.

"Ik sta hier met een heerlijk gevoel", zei Alblas tegen ForzaNEC.nl. "Drie punten en de nul. Het was een moeizame wedstrijd, maar je ziet wel dat we hard werken voor elkaar en elkaar niet in de steek laten. Dat is de basis voor een goed collectief dit seizoen. Uiteindelijk komt het wel."

In de slotfase zette Dordrecht nog wel aan. "Eerlijk gezegd was ik niet zo bang voor een tegentreffer. Toen ik zag dat het de tachtigste minuut was, dacht ik: die trekken we over de streep. Helemaal toen Sven die kans kreeg en de buitenspelgoal van Achahbar. Ik ben trots op het team."

"Ik hoorde donderdag dat ik mocht spelen", vervolgde Alblas, die de zieke Gino Coutinho verving. "Sneller dan verwacht, maar wel gehoopt natuurlijk. Ik mag er meteen staan in de derde wedstrijd. Die vrije trap was een mooi en belangrijk moment, maar ik kon er pas echt van genieten toen we gewonnen hadden. Zij kregen een paar kansen, maar achterin stond het ook goed."

De vraag is nu of Alblas mag blijven staan. "Ik hoop het natuurlijk wel, maar ik ga gewoon hard trainen en dan zie ik wel. Deze wedstrijd is mooi meegenomen, maar het is aan de trainer. Hij zei na afloop wel dat hij trots op me was. Na het weekend gaan we weer aan de slag."

Alblas was ook lovend over het publiek, dat vooral in de slotfase massaal achter NEC ging staan. "Zij gaven ons extra kracht. Het is mooi dat ze ons bleven steunen, zelfs toen het even niet makkelijk ging. Bijna tienduizend mensen achter je, dat is top."

Foto: Rob Koppers