De transferperiode zit erop en Paolo Sabak is in januari weer niet vertrokken bij NEC. De Belg traint al sinds 18 juli 2019 mee met Jong NEC en de Nijmeegse club wil van de Belg af. In de zomer gebeurde dat niet en ook tijdens de winterse transferperiode kwam er geen transfer.

NEC heeft in de tussentijd pogingen gewaagd om het tot medio 2022 doorlopende contract van Sabak te ontbinden, maar dat was niet succesvol. Ontbinding is nog steeds een mogelijkheid, maar Sabak kan dan alleen aan de slag in landen waar de transfermarkt op het moment van ontbinding nog open was. Op dit moment zijn dat bijvoorbeeld Oostenrijk, Israël en Hongarije.

Sabak kreeg in juli van de club te horen dat hij niet meer welkom was in de hoofdmacht van NEC, net als Ragnar Oratmangoen. Laatstgenoemde werd door SC Cambuur transfervrij overgenomen, maar Sabak is nog altijd eigendom van de Nijmegenaren. De middenvelder deed ook maar zes wedstrijden mee bij de beloften en is er dus lang niet altijd bij.

Mogelijk komt het de komende weken alsnog van een vertrek naar een van de bovengenoemde landen, maar de kans bestaat ook dat Sabak tot de zomer bij de Nijmeegse beloften wegkwijnt. Een terugkeer in het eerste lijkt er in ieder geval niet in te zitten, hoewel NEC best wat creativiteit kan gebruiken op het middenveld.

Foto: Rob Koppers