Hij mocht van Rogier Meijer in de basis beginnen en hij liet al snel zien waarom. Ali Akman had de bal na vijf minuten al in het netje liggen na een mooi schot met de buitenkant van de rechtervoet. Na afloop stond Akman voor de camera van ESPN en aan zelfvertrouwen geen gebrek bij de jonge spits.

“Ik droom altijd van doelpunten maken en ik ben hier erg blij mee. Vandaag speelde ik voor het eerst voor onze fans en dat was erg emotioneel. Bij de goal wist ik wat ik ging doen en ik ben ook nog eens Man of the Match, dat maakt mij echt heel erg blij. Ze vertrouwen mij nu en ik denk dat ik goed speelde”, begint Akman nog rustig. “Volgende week wil ik weer scoren. Ook vandaag had ik er nog een of twee meer kunnen maken.”

Vorige week viel Akman nog in tegen Ajax, niet gek aangezien hij pas net bij de club was. Toch steekt het bij de jongeling als hij op de bank moet zitten. “Wanneer ik niet speel dan voel ik mij gewoon slecht. Maar ik denk dat ik vandaag een goede comeback heb gemaakt en ik wil graag zeggen: hallo NEC-fans.”

Over Bursaspor heeft de 19-jarige doelpuntenmaker weinig te zeggen. “Dat is voor mij een gesloten boek. Ik focus mij op NEC en ik begin pas te tellen vanaf vijftien doelpunten”, sluit hij zelfverzekerd af.

Foto: Rob Koppers