Ali Akman is de eerste winnaar van de Johan Cruyff Talent van de Maand prijs. De jonge Turkse spits dankt deze prijs aan zijn twee doelpunten en goede spel in de wedstrijden tegen PEC Zwolle en Heracles Almelo.

“Ik ben hier heel blij mee. Ik werk hier hard voor en steek er veel tijd en energie in en wil zo mijn dromen waar maken”, zegt Akman in gesprek met Hans Kraay jr. bij ESPN. Het is belangrijk voor mij om zo door te gaan, want ik wil deze prijs natuurlijk vaker winnen.” Naast de trofee krijgt de jongeling ook een bedrag van 7500 euro. Namens de VriendenLoterij mag hij 2500 euro geven aan een maatschappelijk project van NEC. Ook mag hij 5000 euro investeren in een project van het Johan Cruyff foundation.

Zittend op de plek van zijn eerste doelpunt in De Goffert komt Akman nog een keertje terug op deze goal. “Toen ik de bal kreeg zei ik gelijk tegen mezelf dat ik snel moest schieten. Mijn aanname was goed en daarna gebruik ik de buitenkant van mijn rechtervoet om het doelpunt te maken. Het was mijn eerste balcontact en om dan gelijk een doelpunt te maken is fantastisch. Het was echt een gekkenhuis toen met de fans.”

Tellen vanaf vijftien doelpunten

Ook komt de 19-jarige spits nog terug op zijn interview na dat duel, waarin hij zei pas te starten met tellen vanaf vijftien doelpunten. “Ik moet mezelf doelen stellen en vijftien doelpunten maken is mijn doelstelling. Ik denk dat sommige mensen mij misschien verkeerd begrepen hebben, maar ik wil er minstens vijftien maken dit seizoen”, sluit Akman af.

Foto: Orange Pictures