Ali Akman en Pedro Ruiz zijn de belangrijkste kandidaten voor de spitspositie bij NEC, waarbij Ole Romeny ook nog in de punt kan spelen. Nieuwkomer Ruiz moet nog fit worden en Akman scoorde al twee keer. In de Jarda Podcast werd deze week besproken dat Ruiz iets toevoegt aan de selectie.

“Hij is lang en ik neem aan dat hij goed kan koppen, dan ben je van toegevoegde waarde voor NEC”, zei Jan Sommerdijk van Omroep Gelderland. “Ik zou er ook niet rouwig om zijn dat Rezaei niet kwam. Ik was niet onder de indruk van zijn statistieken, al hoorde ik vanuit België wel dat hij een echte killer is. Maar ik denk dat je met deze twee jongens meer perspectief is.”

“Ruiz is duidelijk een aanvulling op de huidige selectie”, vervolgde Sommerdijk. “Als hij daadwerkelijk zo goed is als Van Leeuwen doet voorkomen, dat moet hij ook spelen. Daar zoek je dan maar een oplossing voor. Misschien een spitsenduo met Akman, dan vul je het anders in. Het kan in bepaalde wedstrijden werken. Je kan ermee variëren. Stel je begint met Akman en Pedro, maar als het niet werkt gooi je het om.”

Dat Akman en Ruiz allebei zijn gehuurd, daar ontkom je volgens Sommerdijk niet aan. “Pedro Ruiz komt hier niet spelen, tenzij je hem huurt. Dat geldt ook voor Akman. Dat zijn keuzes. Pedro Ruiz komt twee jaar, maar Akman is er waarschijnlijk maar één jaar. Daarna moet je weer een andere speler halen. Dat verloop is zo groot, maar een speler die je koopt kan ook na een jaar weer weg zijn.”

Beluister de hele podcast hieronder:

Wie zou jij in de basis zetten?
473 votes

Foto: Rob Koppers