We zitten weer eens in een interlandperiode en dat betekent dat er een aantal NEC’ers op pad zijn. Zo kwamen onder andere Ali Akman en Robin Roefs vrijdag in actie. Ook Elayis Tavsan had die kans, maar helaas zat hij op de bank en viel hij niet in.

Akman sloot zich na de laatste wedstrijd van NEC aan bij Turkije onder 21. Zij spelen in de kwalificatie voor het EK van de beloften teams, net als Jong Oranje. De Turkse spits stond tegen de leeftijdsgenoten van Schotland 90 minuten lang in het veld. Hij pakte een gele kaart maar wist niet te scoren. Ondanks dat won zijn ploeg wel. Het werd 0-2 voor de Turken.

Roefs speelde met Oranje onder 19 een besloten oefenduel tegen Australië. Dit duel eindigde in 2-2 en de jonge keeper stond de helft van de tijd op doel. Iemand die helaas geen minuten maakte was Tavsan. Hij werd voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje door bondscoach Erwin van der Looij. Hij moest toekijken en zag vanaf de bank dat zijn ploeg niet wist te scoren tegen de onder 21 van Bulgarije. Die wedstrijd eindige in 0-0.

Dinsdag 29 maart krijgt Tavsan een nieuwe kans voor zijn eventuele debuut. Dan staat een wedstrijd op het programma tegen Zwitserland onder 21. Dat is momenteel de koploper van de poule voor de kwalificatie van het EK. Jong Oranje staat vijf punten achter hen, maar hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

Foto: Orange Pictures