Ajax heeft de weg naar boven ingezet. De Amsterdammers begonnen dit seizoen dramatisch, maar lijken stap voor stap hun oude niveau terug te vinden. Onder de nieuwe trainer John van ’t Schip lijken er steeds meer vastigheden in het elftal te komen. Die vastigheden wil Ajax ook terug laten komen in het duel met NEC aankomende zondag.

Ajax speelde donderdag nog tegen Olympique Marseille in de Europa League. Dat was een knotsgek duel dat de Amsterdammers uiteindelijk nog verloren door een late penalty (4-3). Steven Berghuis pakte in die wedstrijd een rode kaart en mist dus het komende Europese duel van Ajax. In Nijmegen is hij er wel gewoon bij. Voor wie dat nog onzeker is, is Josep Sutalo. De Kroatische mandekker van Ajax is niet fit uit de interlandbreak gekomen en miste al de duels met Vitesse en Marseille. “De komende dagen moeten uitwijzen of hij fit genoeg is voor zondag”, oordeelt Van ’t Schip tegenover de clubkanalen van Ajax.

Het zijn dus drukke weken voor de Amsterdammers, maar dat maken ze niet minder belangrijk. “We willen aansluiting vinden naar de top-4. We richten ons nu op de vijfde plek. De wedstrijden die op het programma staan moeten we dan ook goed afsluiten”, aldus de trainer van Ajax. Dat gaat hij ten opzichte van de wedstrijd van donderdag doen met waarschijnlijk twee wijzigingen in zijn elftal. Carlos Forbs lijkt plaats te moeten maken voor Kristian Hlynsson. Dat betekent dat Berghuis naar rechts zal verhuizen. Ook op links lijkt Van ’t Schip een wijziging door te voeren, maar dan in de achterste linie. Daar waar Borna Sosa in Frankrijk nog de voorkeur kreeg, zal dat in Nijmegen waarschijnlijk Arjany Martha zijn, die onder de nieuwe trainer omgedoopt is van buitenspeler naar linksback.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei, Rensch, Hato, Martha; Tahirović, Hlynsson, Taylor; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Foto: Orange Pictures