NEC heeft in eigen huis verloren van Ajax. De wedstrijd in de Goffert eindigde in een teleurstellende 0-3. Vooral defensief kwamen de Nijmegenaren veel te kort. 
De eerste helft kenmerkte zich vooral door een dramatisch verdedigend spel van de thuisclub. Met name Michael Breuer liet tijdens het eerste bedrijf regelmatig steken vallen. Het Breuer die na een persoonlijke fout Siem de Jong in staat stelt om namens de Amsterdammers de openingstreffer te maken. Breur laat De Jong makkelijk lopen waarna De Jong eenvoudig in kan schieten. 
Amper een minuut later is het Nicolai Boilesen die gebruik maakt van een dramatisch optreden van Breuer. Zo brengt Ajax de stand in de 27ste minuut al op 0-2 in het voordeel van de Amsterdammers. Het spel van de Nijmegenaren wordt zwakker en zwakker en het is Davy Klaassen die net voor rust de wedstrijd in het slot kan gooien. Als Johnsson al lang in het gras ligt, kan Klaassen de 0-3 noteren, maar schuift de bal ruim naast het goal van de Nijmeegse keeper. 
Ook in de tweede helft was NEC niet bij machte om een vuist te maken tegen de Amsterdammers, die na Europese verplichtingen geen enkel spoor van vermoeidheid vertoonden. De komst van Alizera Jahanbakhsh, die de falende Breuer verving, leek aanvankelijk nog voor enige dreiging te zorgen, maar Ajax wist zijn komst snel en efficiënt te neutraliseren. 
NEC denkt nog even aanspraak te maken op een strafschop, na een vermeende handsbal van Stefano Denswil in het zestienmetergebied van Cillessen, maar scheidsrechter Kuipers wil van geen fluiten weten. Ajax speelde de helft geroutineerd uit en het wachten was op het moment dat de Amsterdammers de wedstrijd in het slot zouden gooien. De Jong had die mogelijkheid, toen hij bijna vanaf de achterlijn de bal op de lat kopte. In de 73ste minuut was het alsnog Siem de Jong die de wedstrijd in het voordeel van Ajax besliste. Gedecideerd zette hij de stand op 0-3. De Amsterdammers leken even op een monsterscore af te stevenen, maar leken tevreden met drie doelpunten.
Ajax heeft op ontluisterende wijze aangetoond dat er voor NEC voor veel werk te verrichten valt. Verdedigend staan de Nijmegenaren er zeer slecht voor maar ook het postitiespel van de thuisclub was deze middag beneden alle peil. Voldoende redenen voor zorgen voor Anton Janssen en zijn technische staf.