NEC treft zondagmiddag een gehavend Ajax. De Amsterdammers kunnen in De Goffert niet beschikken over Gregory Van der Wiel, Siem De Jong en Derk Boerrigter, terwijl ook Kolbeinn Sigthórsson en Dmitri Bulykin nog altijd niet van de partij zijn vanwege blessures. Ismaïl Aissati werd deze week weer in genade aangenomen door hoofdtrainer Frank de Boer en behoort wel tot de wedstrijdselectie.

De Boer neemt voor het tweede achtereenvolgende seizoen de honneurs waar bij de Amsterdamse club, die hij in zijn eerste jaar naar het kampioenschap leidde. Deze jaargang draait Ajax echter zeer moeizaam in de competitie en lijkt prolongatie van de landstitel louter nog een illusie, met inmiddels een achterstand van tien punten op koploper AZ.

Midweeks maakte de recordkampioen echter indruk in de Champions League door het Franse Olympique Lyon op een doelpuntloos gelijkspel te houden. Hierdoor staan de hoofdstedelingen met nog één groepswedstrijd te spelen op de drempel van de achtste finales van het miljoenenbal. Saillant detail: Ajax won dit voetbaljaar na een Europese wedstrijd nog niet in de Eredivisie.