Ajax heeft zachts gezegd een beroerde week gehad in aanloop naar het duel tegen NEC aankomende zaterdag. De regerend landskampioen verloor de bekerfinale op paaszondag van PSV, zag Erik ten Hag een contract tekenen bij Manchester United en de soap rondom keeper Andre Onana kreeg een nieuwe wending. Volgens chef voetbal van De Telegraaf Valentijn Driessen is er een hoop onrust binnen de club.

“Er was veel animositeit in de selectie. Onder andere de issue met Klaassen, Blind en Onana. Maar er is nog veel meer aan de hand. De Zuid-Amerikanen vormen een blok en of dat nou wel of niet loopt met de Nederlanders. Het is duidelijk dat deze ploeg met deze trainer aan de laatste loodjes bezig zijn”, aldus Driessen.

Het volgende onderdeel van de soap rondom Onana, was dat de doelman op vakantie is gestuurd naar zijn vaderland Kameroen. Zijn vervanger in de bekerfinale was oudgediende Maarten Stekelenburg, die zoals het lijkt, ook tegen NEC het doel zal gaan verdedigen. De doelman kreeg deze week het nieuws te horen dat zijn trainer na dit seizoen naar een topclub vertrekt. “Natuurlijk een mooie stap, maar voor de club wel heel jammer”, aldus de goalie tegenover ajax.nl. “Wat hij de laatste jaren heeft gedaan bij Ajax is geweldig. Hij heeft prijzen gepakt en mooi voetbal laten zien. Dus voor ons en voor Ajax vind ik het jammer, maar ik gun het hem wel”, aldus Stekelenburg.

Vertrek Ten Hag heeft geen invloed

Stekelenburg verwacht niet dat het bericht over Ten Hag invloed gaat hebben op de resterende wedstrijden. “Onze taak blijft hetzelfde: we hebben nog vijf finales en die moeten we winnen.” Het gat tussen Ajax en achtervolger PSV bedraagt op dit moment vier punten. Dat zou normaal gesproken met nog vijf duels te gaan voldoende moeten zijn, maar dat Ajax wint is de laatste tijd niet meer zo vanzelfsprekend. Ook Stekelenburg beseft dat de titelstrijd nog niet gelopen is en is blij dat hij zijn club mag helpen in die periode. “Nu gaan de prijzen verdeeld worden en dan wil je, als speler, vooraan staan. We moeten alles op alles zetten om het kampioenschap binnen te halen. We hebben alles in eigen hand en dat beseffen we ook. Een seizoen waarin we hele mooie dingen hebben laten zien, willen we niet afsluiten zonder prijs.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Mazraoui, Timber, Martinez, Blind; Alvarez, Klaassen, Gravenberch; Berghuis, Haller, Tadic.

Foto: Orange Pictures