Mocht Jasper Cillessen NEC deze maand alsnog verruilen voor Ajax, dan zal de 22-jarige doelman in Amsterdam de concurrentiestrijd aan moeten gaan met eerste keus Kenneth Vermeer. Laatstgenoemde stond in de eerste competitiewedstrijd van de Amsterdammers, uit bij De Graafschap (1-4), tussen de palen en vreest de eventuele komst van de geboren Groesbeker allerminst.
“Dat maakt je juist sterk”, aldus de huidige nummer één van de titelverdediger in het Algemeen Dagblad. “Iedereen is welkom, maar ik moet vooral naar mezelf kijken.” Vermeer geldt na het vertrek van Maarten Stekelenburg – hij verliet de ArenA onlangs voor een contract bij het Italiaanse AS Roma – als eerste sluitpost van Ajax, maar trainer Frank de Boer ziet in Cillessen een serieuze concurrent voor Kleine Menzo.
Voorlopig lijkt een transfer van Cillessen echter nog ver weg, daar het verschil in vraag (6 miljoen euro) en aanbod (1,7 miljoen euro) aanzienlijk is en Ajax haar pijlen nu lijkt te richten op VVV-goalie Dennis Gentenaar (35).