Dinsdag 1 september heeft commissaris Han Weijers (70) officieel afscheid genomen van de Raad van Commissarissen van NEC. Hij is 15 jaar actief geweest in deze rol en realiseerde onder andere de bouw van de ‘nieuwe’ Goffert. Daarnaast is, onder zijn leiding, multifuncioneel sportcomplex De Eendracht (foto) gebouwd en geopend in september 2003. Weijers blijft actief bij NEC als ambassadeur voor de club en als lid van de stuurgroep voor de ontwikkeling van Topsport en InnovatiePark Nijmegen.

Naast vele mooie woorden ontving Weijers dinsdagavond van de gemeente Nijmegen de zilveren Waalbrugspeld uit handen van wethouder Paul Depla.

Ook de KNVB eerde de inmiddels oud-bestuurder van NEC door hem de gouden KNVB speld te overhandigen. Dit gebeurde door Gerard Bouwer, lid van de raad van toezicht van de KNVB.
Daags na het afscheid kwam Han Weijers nog steeds woorden tekort om zijn gevoel over de avond te beschrijven: ‘Het was in één woord geweldig. Ik ben enorm trots op de onderscheidingen en de mooie cadeaus die ik heb mogen ontvangen. De avond was erg gezellig en verliep in eenzelfde warme en ontspannen sfeer die ik al die jaren bij NEC heb gekend en gelukkig, in een adviserende rol, nog mag blijven ervaren.’

Naast Han Weijers heeft sinds 1 juli van dit kalenderjaar ook commissaris Eric Oomen afscheid genomen van de RvC. Hij is nu voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Voetbal Academie NEC/FC Oss. Vanuit NEC wordt later dit jaar afscheid genomen van Eric als commissaris.
Bron: NEC-Nijmegen.nl