Koki Ogawa verhuisde afgelopen zomer naar Nederland en dat zal allemaal niet makkelijk zijn geweest voor de Japanner. Hij begon het seizoen nog als eerste spits bij NEC, maar werd voorbijgestreefd door Bas Dost. Sinds het ineenzakken van Dost staat Ogawa weer in de punt van de Nijmeegse aanval en daar maakt hij indruk, zo ziet ook Ibrahim Afellay.

Ook bij Studio Voetbal wordt de behendige Ogawa geprezen door tafelgast Afellay. “Zo, heb je dat gezien? Bij die lange bal van Jasper Cillessen, mijn god hé. Hij kon daarna nog even een kopje thee drinken. Wat een heerlijke aanname. Hij legde de bal dood en de vervolgactie was ook goed. Genieten.” Pierre van Hooijdonk vult Afellay daarop aan. “De Aziatische voetballers hebben zoveel meer gevoel in beide benen. Bij ons is dat echt een uitzondering wanneer je tweebenig bent, maar daar lijkt het heel normaal.”

Guus Hiddink, die een tijdje in Azië heeft gewerkt, beaamt dat ook. “Ik weet niet hoe dat komt. Het heeft mij ook veel tijd gekost om te kijken of voetballers links of rechts zijn. Dat is niet dat hun daar anders trainen. Ik denk dat de natuur hen zo gemaakt heeft”, sluit Hiddink bijna poëtisch af.

Foto: Rob Koppers