Dick Advocaat is de nieuwe bondscoach van Curaçao. De 76-jarige trainer leek, niet voor het eerst, zijn pensioen in te gaan, maar de Hagenees plakt er toch weer een extra avontuur aan vast. Oud-NEC’er Khalid Sinouh wordt juist technisch directeur bij de voetbalbond van het eiland. Samen hebben zij een aantal Nederlandse spelers, waaronder Sontje Hansen, in beeld om hen te overtuigen van een interlandcarrière bij Curaçao.

Volgens Deporte Vigilante gaat Advocaat namelijk in Nederland spreken met een aantal spelers. Zo zouden naast Hansen ook Tahith Chong (Luton Town), Riechedly Bazoer (AZ), Armando Obispo (PSV), Shurandy Sambo (PSV) en Ruben Kluivert (FC Dordrecht) kunnen kiezen voor Curaçao. Het eiland zet hoog in en wil op het WK van 2026 te bewonderen zijn. Deze spelers zouden daaraan moeten bijdragen. Van deze namen werd alleen Chong op Curaçao geboren.

Hansen kwam afgelopen zomer transfervrij over van Ajax naar NEC. In Nijmegen is hij basisspeler en speelde hij tot nu toe achttien wedstrijden. Daarin scoorde hij twee keer en gaf hij één assist. De 21-jarige buitenspeler speelde al wel jeugdinterlands voor het Nederlands elftal, maar kan desondanks nog wel kiezen voor een interlandcarrière bij Curaçao.

Foto: Rob Koppers