AZ-trainer Dick Advocaat kwam zaterdagavond met zijn ploeg niet verder dan een 0-0 gelijkspel op bezoek bij NEC Nijmegen. De thuisclub zal volgens de trainer een grote rol van betekenis spelen in de strijd om het landskampioenschap.
In de laatste wedstrijd van het voetbalseizoen gaat Ajax op bezoek bij NEC. De Amsterdammers hebben momenteel een achterstand van vier punten op koploper FC Twente, dat een lastig programma voor de boeg heeft.
In de ogen van Advocaat zullen de Tukkers de strijd om de landstitel in hun voordeel beslissen. De interim-trainer voorspelt namelijk dat Ajax in Nijmegen punten gaat verspelen. "Het is ontzettend moeilijk om daar te winnen", zegt Advocaat in het Algemeen Dagblad.
"NEC heeft een ploeg, die in eigen stadion voor elke grote club een verschrikkelijk lastige hindernis is. Let op mijn woorden, in de laatste wedstrijd van het seizoen gaat Ajax in Nijmegen nog punten verspelen. NEC knokt, het veld is zwaar en eigenlijk slecht, waardoor het ontzettend moeilijk is om hier te winnen."
Bron: Voetbalprimeur.nl