In Den Haag ontstaat er langzamerhand een promotiegevoel. De ploeg deed goede zaken afgelopen speelronde en zag vrijwel alle concurrenten punten morsen. Één ding is zeker: ADO gaat vol op de aanval.

Het seizoen begon met lage verwachtingen, maar ondertussen is allesbehalve een terugkeer naar de Eredivisie een mislukte campagne. Dat is al te merken aan de winterse transferwindow bij ADO. De Residentieclub versterkte zich met Nick Marsman, Alex Schalk en Jari Vlak. Allen brengen ze Eredivisie ervaring met zich mee. Haagse bluf overheerst dan ook bij aanvoerder Kürsad Sürmeli. “Als we zo doorgaan pakt niemand ons. Dit zorgt voor heel positiviteit”, aldus Sürmeli tegenover Omroep West.

De geboren Nijmegenaar had sowieso een grote glimlach op z’n gezicht na de overwinning tegen TOP Oss (1-3). Een wonderschone vrije trap van de middenvelder vloog in de kruising, wat de tweede competitieoverwinning op rij inluidde. “Ik ben geen specialist, maar ben wel zelfverzekerd genoeg om achter de bal te gaan staan. Deze zat er wel lekker in.” Daardoor staat de ploeg van Darije Kalezic tweede op de ranglijst, al heeft Roda JC nog een wedstrijd tegoed. “We hopen natuurlijk in de top van de ranglijst mee te doen. Op dit moment doen we het in ieder geval goed en moeten we blijven jagen. Als we dit volhouden, zijn we aan het eind zeker van een goede plek.”

Bekerstunt

En dan komt er ook nog eens een plek in de kwartfinale in de KNVB Beker tegen NEC bij. Mocht de club uit de Hofstad winnen, bereikt het voor het eerst sinds 1989 de halve finale. Al is het op moment van schrijven nog maar de vraag of ADO met de sterkst mogelijke opstelling aantreedt. In de vorige rondes mochten de reserves aan de aftrap verschijnen. Als het aan Sürmeli ligt zal dat niet het geval zijn. “We hebben het nog niet besproken. Al denk ik dat we volle bak moeten gaan.”

Oud-bekerwinnaar Bart van Hintum ziet dat iets anders. “De competitie is belangrijker. Alleen hoe dichterbij je komt, hoe mooier het (bekertoernooi, red.) wordt.” De verdediger pakte met PEC Zwolle in de 2014 de Dennenappel door met 5-1 van Ajax te winnen. “We hoeven maar drie wedstrijden te winnen en dan hebben we hem. Wie weet neem ik na dit seizoen wel afscheid met twee prijzen”, grapt Van Hintum.

Vermoedelijke opstelling ADO: Marsman; Che, Asante, Waem, van Hintum; Sürmeli, Van der Sande, Vigen; van Mieghem, Veerman, Ideho.

Foto: Orange Pictures